2014 – Året som Gud glömde

Aldrig har ett år känts så motigt. Det har känts som att gå i uppförsbacke i motvind – med en blytung ryggsäck och med trögflytande sirap upp till knäna.

Aldrig har ett år varit så tårfyllt. Jag tror jag har gråtit av alla anledningar, utom de rätta. Jag har gråtit av smärta, hopplöshet, yrsel, sömnbrist, sorg, provtagningar, utmattning och frustration. Jag har gråtit pga skakande huvud och armar, orkeslösa händer, felbehandlande läkare, läkare som ignorerat och så smärta, smärta och smärta från helvetet. Listan känns oändlig…

Aldrig har ett år varit så svårt att ”skoja bort”. Aldrig har ett år varit så fattigt på skratt. Jag saknar skratt… Jag som alltid skrattat tills tårarna sprutat. Skrattet har gått vilse. Kvar är bara tårarna. Det finns inte mycket komik i det…

Jag har medvetet dragit mig undan. Jag har medvetet satt mina vänner på ”vänt”. Jag har medvetet stängt in mig i mitt hem – och låst dörren. Jag har medvetet slutit mig i en bubbla som endast den närmaste familjen haft tillgång till. Jag har helt enkelt inte haft ork och energi till att engagera mig i andra. Det kan tyckas kallt och egoistiskt, men helt seriöst – jag har liksom nog med mig själv.

Bara att få av mig pyjamasen och på med kläder – det är ett helt projekt. Vid några tillfällen har jag stått och tittat på kläderna, helt apatisk, och inte för mitt liv kommit på i vilken ordning man klär på sig. Då blir man rädd. Då tror man att man har tippat över. Då drar man sig undan. Då låser man dörren. Det är väl mitt sätt att försöka självläka. Mitt sätt att visa att jag behöver vara ifred. Ungefär som skadade djur gör. De drar sig undan och slickar sina sår.

hidden-catTills vi ses igen – Mjau

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s