Hur FAN ska det gå till? Va?!

Så blev det nytt år då. Var tog 2013 vägen? Swooosh sa det bara, och nu ska man lära sig att skriva 2014 på viktiga papper. Hur ska det gå till när jag knappt hunnit lära mig att skriva 2013? Va?!

Det är nu det är dags att ta en stund att reflektera. Inte bara över det gångna året, utan också över sig själv och det kommande året. Vad man vill göra med tiden, livet och försöka göra det så meningsfullt som möjligt. Så roligt som möjligt. Eller varför inte bara möjligt?

Hur ska det gå till när jag inte hunnit eller kunnat göra det jag ville med 2013? Va?!

Jag har i alla fall hunnit så långt som att reflektera över det gångna året, och konstaterat att det var för kort. Alldeles för kort. Jag hann börja skriva på boken, men nu känns det som att den gått i stå. Den där virrhjärnan jag skriver om är i mångt och mycket en spegelbild av mig själv. Hon har väl annat för sig än att diktera sitt liv för min sömniga och virriga hjärna antar jag. Hon har väl dragit iväg på någon flummig konstresa, låst in sig i ateljén, glömt bort mig, eller så håller hon sig undan med flit någon annanstans. Vad vet jag? I min hjärna har hon i alla fall inte gömt sig. Jag ska väl spåra upp henne vad det lider, men jag har ju en massa annat att göra, glömma bort och i vissa fall – strunta och ge blanka fan i.

Jag har gått med i en pysselgrupp på facebook. Jodå. Sånt har jag tid med. Jag har tid med att pimpa jättestora konservburkar, vika boksidor av skitdåliga Danielle Steeleromaner, klä in gamla Pringlesrör med tapetrester och klippa sönder kläder som jag limmar och knyter fast på stora glasburkar. Sånt har jag tid med. Men jag har inte tid att betala räkningar i tid. Självklart är det en prioriteringsfråga. Det är inte roligt att betala räkningar, och då hamnar det längst ner på listan.

Sen finns det så klart en massa saker som jag skulle vilja göra, men som jag inte kan, orkar eller ens får göra. Sånt som den här jävla piss och skitkroppen bara vägrar låta mig göra. Först och främst jobba och sova, men också storstäda, renovera huset, bygga saker och lyfta skrot på gymmet. Sånt finns ju liksom inte ens på kartan vilket stundtals gör en deprimerad och näst intill folkskygg. Om jag inte orkar träffa folk, är det då ens någon mening med att klä på mig? Nä. Då sitter jag i makens slitna fleecemorgonrock, osminkad, okammad och jävlig och gör loopflowers av någon gammal tygbit, blingar sopor och dräller ner det överbelamrade köksbordet med ett halvt paket smälta limstavar istället. Det låter väl vettigt?

Jag har länge haft tankar och planer på att starta en till blogg. En pysselblogg. DEEET låter väl som en JÄTTEBRAAA idé?! Allra helst med tanke på hur ofta jag kunnat och orkat uppdatera den gnällblogg jag redan HAR? *himlar med ögonen*

Det var ingen bra idé att göra så där med ögonen… Yrseln kom som ett expressbrev på posten…

Nåväl… Jag har hur som helst fått en massa förfrågningar från pysslingarna om att göra just det. Starta en pysselblogg alltså. Så nu har jag lovat att jag ska göra det.

demons_of_stupidity_733x550_opt8

Nåväl… Jag har i alla fall spånat kring det, funderat på layoten, fnulat på innehållet och försäkrat mig om att den inte ska länkas ihop med den här bloggen. Men hallå, hur skulle det se ut? Någon stackare som vill veta hur man gör ett eget lock till konservburkar och råkar hamna här – mitt i en kaskadspya av svordomar och annat skit som jag krämat ur mig? Nej tack! Jag måste ta reda på hur fan man gör en tutorial också, men hur i helvete ska det gå till när jag är fullkomligt tekniskt efterbliven?!

Så jag har att göra. Detta är inget nyårslöfte, jag gillar inte sånt, men min önskelista och mål för det här året ser ut som följande:

 • Fokusera på hälsan
 • Kunna ta längre promenader
 • SOVA!
 • Fortsätta skriva på boken
 • Få igång pysselbloggen
 • Uppdatera den här bloggen oftare
 • Lära mig tekniska saker…
 • Pyssla och måla
 • Ta färre narkotiska preparat
 • Bli snällare
 • Betala räkningar i tid
 • Klä på mig oftare
 • Sluta svära – Men hur FAN ska det gå till? Va?!
Annonser

6 reaktioner på ”Hur FAN ska det gå till? Va?!

 1. Jaha inte bara pyssel är du skit duktig, när du ”gnäller” så gör du det med still :-). Boken ser jag fram emot när den kommer om ”hundra år”. Du är duktig i skrift oxå. Gilla det här med önskemål för 2014 ska jag oxå göra, lite snällare mot en. Brutna löften är så jobbiga. Önskar dig allt gott för 2014 som jag av någon anledning tycker att det verkar snällare att skriva än 2013.

  • Nämen Katarina, hittade du hit ändå? Det var ju precis det jag bloggade/gnällde om att jag ville undvika – Pysslingar som går vilse 😀 För ett tag sedan var det någon i pysselgruppen som frågade om jag hade en blogg och jag svarade att, jodå det har jag visst det, men inte en sådan som hon menade. Förklarade att den jag har mest innehåller svordomar och att den är lååångt ifrån rumsren. Hon ville ändå ha länken så… Ah ja, jag slängde ut den – vilket resulterade i att en ANNAN pyssling snubblade över den, läste inte mina varningens ord, hamnade här och… ja… Jag fick en kommentar som både skrämde och roade mig. ”Nu har jag varit in på din blogg. Jättekul, men var är pysselgrejerna? Jag har letat och letat!” Hahaha! Jag dööör! 😀
   Tusen tack för dina vänliga ord Katarina och jag önskar dig detsamma – Allt gott! Kram 🙂

   • Erkänner att jag är mer intresserad av människor än pyssel. Är inte så pysslig själv men älskar kreativa människor. Där av att jag är medlem i pysselgruppen. Din blogg är ju en annan form av kreativitet. 🙂

   • Och jag vet inte hur jag ska få dygnets timmar att räcka till för all ”kreativitet” som min hjärna kokar ihop. Är det inte sopor som ska blingas så är det ord som ska sättas ihop på de mest perverterade sätt, eller så är det något annat jävelskap jag får för mig att jag måste tänka på nonstop. I swear to God, jag bränner nog 3-4 blodkärl om dagen på att bara andas 😀

 2. Jodå, jag vet att det ramlar in personer, som man önskar hade fått se en lite mindre offensiv och svordomsbenägen sida. 🙂 Jag fattar fan i helvete precis hur i helvete du menar! *försöker se söt ut* Jag har i alla fall alla uppgifter här, som du behöver för att pyssla igång en ny blogg, under ny adress… och inga kopplingar tillbaka till det här ”gnällhålet”! 🙂

  Call me, and we’ll do the work!

  Må dina fienders skägg växa inåt!

  /Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s