Den som spar den har… en massa skit!

Idag har jag påbörjat ännu en säsong av ”operation rensning”. Jag började med det gamla sängbordet, som av ren slöhet, vare sig tömts eller flyttats ut från sovrummet. Jisses (ska försöka dra ner på alla ”jävlar”) vad många bra-att-ha-grejer det låg i det bordet!

Skruvar, sladdar, säkerhetsnålar, bokomslag, armbandsur, snoddar, manual till en VIASAT-box, krokiga spikar, upphängningsanordning till en taklampa, hårspännen, förlossningsjournalen till det yngsta barnet… Listan skulle kunna fortsätta i evigheter.

Det mesta hamnade av förklarliga skäl i soppåsen. Jag menar… VIASAT-manualen har vi inte så stor användning av eftersom vi numera har Canal Digital (Ett av våra största misstag, byter tillbaka till VIASAT så fort bindningstiden löpt ut). Den där upphängnings-anordningen till taklampan som inte längre finns känns rätt så överflödig, och förlossningsjournalen… Hallå! Grabben fyller snart 17! Jag sparade den i alla fall. Jag lade den i grabbens ”babylåda” som i sin tur ställdes på vår kattvind, vilket bara är ett annat namn för ”knökfull skräpgömma som en av katterna gärna smiter in och gömmer sig på”. Den skulle också behöva rensas, men det är ett sånt himla (det går ju jättebra att inte säga jävla!) projekt att jag inte ger mig på det ensam.

Om orken och lusten faller på, och det ska man banne sig (sjukt imponerad av min egen självbehärskning!) inte räkna med, så blir garderoben morgondagens syssla. Där vet jag att det kan göras ett och annat arkeologiskt fynd. Kläder som jag inte vill ha men som kan skänkas till behövande, kläder som jag skulle vilja ha men aldrig kommer att komma i igen, samt kläder som ingen levande borde bli sedd i. Det vill säga sånt som borde klippas sönder, skjutas och för säkerhets skull napalmbombas.

Men nu tar vi en sak i taget. Rensningen och förflyttandet av det där sängbordet på 40 X 40 cm var så jämrans ( 😉 ) jobbigt att jag nog måste lägga mig och vila resten av kvällen. Kanske att jag orkar torka av det imorgon. Kanske.

Bara 90 + 45 kvm kvar att ta itu med…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s